NetserverOS is een krachtig en zeer compleet MKB-serverbesturingssysteem, gebaseerd op Linux, ontworpen voor organisaties tot 150 medewerkers, betrouwbaar, kostenefficiënt en vertrouwd door 1500 organisaties met ruim 30.000 gebruikers!
NetserverOS - De Linux Small Business Server
Fileserver
Met de ingebouwde file server is het probleemloos bestanden delen. Bestanden worden centraal opgeslagen en zijn vanaf elke computer te bereiken (zelfs via het internet). Via de beheerinterface kunnen rechten worden ingesteld per medewerker. NetserverOS werkt probleemloos samen met zowel Windows- als Apple-computers.
Printserver
NetserverOS fungeert ook als print server. Zo kan de beheerder elke printer vanaf elke terminal printopdrachten geven of printers aan specifieke computers toewijzen. Prints belanden zo altijd waar ze verwacht worden.
Draadloos netwerk
Met een draadloze router, gekoppeld aan de Netserver, hebben medewerkers overal toegang tot het bedrijfsnetwerk. De beheerder bepaalt wie er gebruik kunnen maken van het draadloze netwerk. Een effectieve firewall houdt indringers buiten de deur.
Mailserver
NetserverOS kan als mail server zelfstandig e-mail versturen en ontvangen. Een spam- en virusfilter wordt standaard bijgeleverd, evenals een uitgebreid webmailpakket. NetserverOS werkt met alle bekende e-mailprogramma’s, zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird en pushmail voor mobiele telefoons.
Remote Desktop
Met NetserverOS kunnen werknemers eenvoudig thuiswerken. Met een veilige VPN-verbinding kunnen werknemers, zo nodig vanaf de andere kant van de wereld, direct bij de bestanden. Met een remote desktop-verbinding kun je zelfs direct op je eigen computer werken.
Sneller internet
NetserverOS is de intermediair tussen uw eigen netwerk en het internet. Daardoor is het mogelijk om vaak opgevraagde pagina’s lokaal op te slaan, ook wel caching genoemd. Zo hoeft elke pagina maar één keer gedownload te worden. Hierdoor wordt internet sneller voor vaakgebruikte pagina’s.
Veilig internet
NetserverOS houdt al het internetverkeer in de gaten en beveiligt het netwerk tegen hackers en virussen. In de beheerinterface is onder andere een overzicht te zien van het gebruik van internet binnen de organisatie. Hoeveel wordt er gesurft? Wie surft er naar welke sites en wanneer? Eventueel is het mogelijk om bepaalde websites van een filter te voorzien.
Virus- en spambeveiliging
NetserverOS bevat een geavanceerde virusscanner voor e-mail. Deze wordt regelmatig automatisch van updates voorzien. Ook maakt NetserverOS gebruik van verschillende strategieën om spam te filteren, zoals greylisting en filtering. In de beheerinterface kan de beheerder e-mailadressen met de hand blacklisten of whitelisten.
Automatische Backups
NetserverOS kan eventueel dagelijks automatisch back-ups maken door bestanden te archiveren op een externe locatie, tapedrive of netwerkschijf. Dit zorgt voor de zekerheid dat bestanden altijd bewaard blijven, ook in geval van brand, diefstal of uitval van apparatuur.
©Viquel Automation 2016 | Webdesign Viquel Automation
Oplossingen/producten

NetserverOS
Zarafa
RetSoft
Hardware/software
Hosting
Verbindingen

Cloudcomputing

ICT beheer & oplossingen
Wilt u meer weten? Download de brochure of neem direct contact op: 024 - 6770671